Un congrés diferent

Amb moltíssima il·lusió i a contrarellotge estem treballant per oferir-vos un Congrés diferent. Com que som un Comité molt novençà i entenem que ni en Medicina ni en la vida res està preestablert, hem decidit fer alguna de les coses d’una altra manera. Som un Comité prou jove (tot i que alguns eixamplem l’interval per dalt), amb una part important treballant al medi rural (44%) i en què, per primera vegada en aquests 30 anys, un terç del Comité treballa en el Departament de Vinaròs, un departament perifèric, el de més al nord dels departaments valencians.

Un reflex d’aquest origen rural del Comité, a banda de la taula on parlarem de les potencialitats de la Medicina Rural moderna i la seua opció com a futur laboral i de vida per als JMFiC, és la vinculació a la nostra comunitat; així per exemple, les Unitats de Respir dels Ports estan treballant perquè totes les persones assistents al Congrés us emporteu a casa un trosset de la nostra comarca.

Intentarem, al 30è Congrés de la SoVaMFiC, reduir el consum de plàstic i potenciar la utilització de materials reciclats i reciclables.

El càtering de les pauses-café està encarregat a Intermón Oxfam, organització que lluita al costat de les poblacions desfavorides per eradicar la injustícia i la pobresa. Hi podrem trobar productes de comerç just.

També disposarem d’un Espai Solidari on diferents ONG amb relació amb Castelló exposaran el seu treball i projectes. Algunes d’aquestes ONG seran:

  • Ayuda Directa a Safané: ONG que treballa amb la població de Safané a Burkina Fasso, promou un desenvolupament econòmic i humà sostenible. Alguns dels seus àmbits de treball són Salut, Educació, Alimentació, Atenció a dones amb discapacitat…
  • Amor en acció: ONG amb seu a Borriana (Plana Baixa) amb projectes de cooperació sanitària i educativa en diferents països de Sud-amèrica, Àfrica i el sud-est asiàtic.
  • Youcanyole: ONG formada per professionals, sanitaris i no sanitaris, que realitzen Projectes d’Expedicions Mèdiques amb l’objectiu de facilitar assistència mèdica, tant itinerant com ambulatòria, en diferents països en vies de desenvolupament d’Àfrica.